Składniki:

600 g malin mrożonych
4 łyżki herbaty białej Rozkoszna Słodycz
400 ml wody
4–6 łyżek miodu, np. lipowego

Sposób przygotowania:

Herbatę zaparzamy w 400 ml wody. Napar oddzielamy od suszu, studzimy i chłodzimy w lodówce.
Maliny (zamrożone) wrzucamy do wysokiego pojemnika, wlewamy ochłodzoną herbatę. Miksujemy na jednolitą masę.
Dodajemy miód, dosładzając według uznania.
Tak sporządzony sorbet jest gotowy do spożycia. Jeżeli jednak chcemy bardziej zwartą konsystencję, wówczas mus przekładamy do pojemnika i chłodzimy w zamrażalniku przez ok. 2 godziny. Jeżeli o lodach zapomnimy i chcemy je zjeść np. dnia następnego, wówczas lody wyciągamy z zamrażalnika na 1 godzinę przed spożyciem.
Lody podajemy np. z bitą śmietaną i owocami.